www.romaniantour.eu TURA MONTANA DIN PIATRA CRAIULUI - ROMANIA ©   DANIEL MARKUS  DEUTSCH ROMANA

Padina Lancii

Informatii despre traseu

Diferenta de nivel a traseului este de aproximativ 1100 m.

Traseul Padina Lancii se afla pe versantul sud vestic al masivului Pietrei Craiului.
Acesta este din punct de vedere fizic dificil de parcurs iar din punct de vedere alpin necesita cunostinte minime de catarare, intrucat are 3 saritori care se parcurg intre 1,30 si 2 ore. Iarna traseul este expus avalanselor si nu este recomandat decat alpinistilor.
Padina Lancii are la urcare gradul de dificultate 1A.
La coborare se recomanda o coarda de 20 m pentru rapel si asigurare.
Ultima saritoare este prevazuta cu un cabul de otel iar celelalte pasaje sunt asigurate cu pitoane de rapel.

Pentru siguranta turistilor se recomanda parcurgerea Padinei Lancii alaturi de un ghid cunoscator al traseului.
Ca variante de drum din Poiana Inchisa sunt parcurgerea Braului de Mijloc spre traseul la Lanturi, sau iesirea pe Creasta Sudica principala a masivului. Acestea sunt dificile si necesita cunostinte de tehnica alpina.

Pe drum se pot intalni,capre negre, urs, cocos de munte, corbi, veverite, precum si admira diferite flori ocrotite si anume garofita pietrei craiului, floarea de colt, macul galben, gentiene, crini de munte si multe altele.

Descrierea sumara a turei

Plecarea in tura se face la ora 9 iar intoarcerea va fi in jurul orei 19.
Durata medie de parcurgere a traseului este de aproximativ 9-10 ore, la care se adauga citeva popasuri facute pe parcurs.

Pornirea la drum este din Plaiul Foii in directia Spirlea, Marele Grohotis, pana aproape de Cerdacul Stanciului dupa care se urca Padina Lancii pana la iesirea in Poiana Inchisa.
Dupa aproape 5 ore de mers se incheie urcusul cu un popas in Poiana Inchisa pentru servirea unei gustari.

De aici se poate admira panorama de ansamblu a masivului Fagaras, a muntelui Iezer Papusa, a lacului de acumulare Pecineagu si binenteles a Pietrei Craiului pe partea sudica.
In continuare traseul se continua coborand pe sub peretele Central spre Marele Grohotis iar intoarcerea se face pe traseul pe care am urcat initial.

Aprovizionarea cu apa pe traseu se face la raul din valea Spirlei si in Poiana Inchisa.

Imagini de-a lungul turei montane
PIATRA CRAIULUI - Vf.Turnu 1923 m Telegraph road PIATRA CRAIULUI - Vf.Turnu 1923 m PIATRA CRAIULUI - vedere spre Masivul Bucegi PIATRA CRAIULUI Masivul Iezer Papusa vazut din Piatra Craiului Poiana Inchisa a Pietrei Craiului 1980 m
Poiana Inchisa a Pietrei Craiului 1980 m Lacul Pecineagu din Masivul Iezer Papusa Fragment din Masivul Fagaras,curmatura Zarnei Popas pe Braul de Mijloc, ramura sudica Poiana Inchisa a Pietrei Craiului 1980 m Fragment din Masivul Fagaras,curmatura Zarnei Fragment din Masivul Fagaras,curmatura Zarnei
Peretele central al Marelui Grohotis si Braul Rosu Peretele central si Muchia Rosie PIATRA CRAIULUI - Marele Grohotis PIATRA CRAIULUI - Marele Grohotis PIATRA CRAIULUI - Varful Lancea PIATRA CRAIULUI - Varful Lancea PIATRA CRAIULUI - Padina Lancii
PIATRA CRAIULUI - natura montana PIATRA CRAIULUI - Vf.Zbirii 2220 m PIATRA CRAIULUI - Amfiteatrul Coltilor Gemeni PIATRA CRAIULUI - Amfiteatrul Coltilor Gemeni

CIRI TURCANU - Ghid montan autorizat ( Tura din 23.10.2010 )


Acest articol a fost publicat luni, 25.10.2010
This Page was created on Monday, 25.10.2010